• Expert in modulaire ruimte
  • Meer dan 60 jaar ervaring
  • Snel en pragmatisch
  • Altijd een passende oplossing

Chantal Zweedijk-Bakker, 360° & Sales Efficiency Manager

Kun je iets vertellen over je carrière pad bij Algeco?

“In mijn functie als Marketing Manager kwam ik al snel in aanraking met de 360° producten van Algeco. En die hadden meteen mijn interesse. Ik begon me er verder in te verdiepen en merkte dat ik me er meer op wilde focussen in mijn werk. Dus toen ik die kans kreeg, greep ik die met beide handen aan. Ik ben intern echt heel goed meegenomen waardoor ik mij de materie snel eigen kon maken en groeide in mijn rol. Net voordat ik met zwangerschapsverlof ging, werd ik gevaagd om de functie 360° Manager op me te nemen. Sinds een paar maanden ben ik terug van verlof en ben ik vol enthousiasme met deze nieuwe functie aan de slag.

Vertel ons eens hoe je dag eruitziet?

Allereest houd ik me samen met collega’s bezig met het aanbod en de kwaliteit van onze producten. Daarbij kijken voortdurend naar de behoefte van de klant. Hoe kan Algeco hier zo goed mogelijk op inspelen, met welke producten kunnen we het aanbod verder uitbreiden? Hebben we vertrouwen in een product, dan laten we het eerst installeren in de showroom. Zo kunnen we het zelf uitgebreid testen voordat we het klanten aanbieden. Daarnaast coach ik mijn collega’s van Sales in hun werk. Uiteindelijk zijn zij het die klanten over de producten moeten adviseren. En daar moeten zij zich zo comfortabel mogelijk bij voelen. Daar probeer ik in mijn rol voor te zorgen. Natuurlijk richt ik me ook op het behalen van de targets dus soms zit ik uren met mijn neus in de cijfers. Die afwisseling houdt mij scherp en mijn werk uitdagend.

Welke kwaliteiten heb je nodig als je deze functie goed wilt uitvoeren?

Je moet analytisch zijn. Want je hebt nu eenmaal ook veel met cijfers te maken. En je moet absoluut verschillende belangen kunnen vertegenwoordigen, want je bent de spil tussen verschillende afdelingen, je houdt de klantvraag in het oog en moet ondertussen de targets in de gaten houden. Maar dat maakt het werk veelzijdig en elke dag anders.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

We zorgen er als team elke dag weer voor dat een unit echt een gebouw wordt. Een gebouw waar onze klanten zich thuis voelen. Daaraan bijdragen vind ik fantastisch. Zeker omdat ik dat samen doe met bijzonder gemotiveerde collega’s. Ze werken allemaal heel hard om ervoor te zorgen dat klanten de allerbeste service krijgen. Het maakt mijn werk niet alleen leuk, het maakt dat ik ook heel trots ben op wat we doen.

Wat motiveert je in jouw werk?

Ervoor zorgen dat de klanten een compleet pakket aan spullen krijgen zodat ze direct optimaal gebruik van het gebouw kunnen maken. Onze klanten zitten heel de dag in een gebouw. Dan moet alles  goed zijn en compleet. De juiste tafel, de beste stoel, maar ook een optimaal klimaat, een fijne keuken, alles moet praktisch en comfortabel zijn. Momenteel focussen we ons ook veel op producten rondom duurzaamheid. Die vraag krijgen we ook van klanten. Zo hebben we nu zonnepanelen in ons assortiment, maar ook bijvoorbeeld lichtdetectoren zodat lichten niet onnodig blijven branden. En ook op dit vlak gaan we net even een stap verder. Want naast die zonnepanelen willen we ook een batterijpakket gaan leveren. Zo kunnen klanten de energie die ze uit die zonnepanelen halen, ook opslaan. Het kenmerkt onze voortdurende drive om die 360° producten zo goed mogelijk met elkaar te combineren.