• Expert in modulaire ruimte
  • Meer dan 60 jaar ervaring
  • Snel en pragmatisch
  • Altijd een passende oplossing

Maarten Spierenburg, Project Manager

Kun je ons iets vertellen over je carrièrepad bij Algeco?

Ik werk sinds september 2020 bij Algeco. Ik zag de vacature voor Inside sales voorbijkomen en besloot meteen om te solliciteren. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Na ruim 2 jaar in deze functie, kreeg ik de kans om intern door te groeien als Project Manager. Een functie die me op het lijf is geschreven.

 

Waarom besloot je van functie te veranderen?

Ik heb altijd uitgesproken dat als er kansen intern voorbijkomen, ik wil doorgroeien. Dit was een gouden kans en die wilde ik dan ook niet laten schieten. Vooral het stukje planning en ontwikkelen op technisch gebied sprak me aan. Dat is namelijk precies wat ik zo interessant vind aan deze functie.

 

Hoe zou je jouw job (als PM) het best omschrijven? 

Het is een heel diverse functie met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Het ene moment ben je bezig met de planning en aan het schakelen met onderaannemers over de mogelijkheden, het andere moment voer je verschillende administratieve werkzaamheden uit. Bij deze functie moet je ook op locatie met de klant alle details van een project goed doornemen en bepalen hoe het project gaat verlopen. Dat moet je wel echt leuk vinden als je deze functie ambieert.

 

Welke kwalificaties zijn volgens jou nodig om deze baan goed te kunnen uitvoeren? 

Natuurlijk heb je de juiste certificaten nodig zoals de VCA- VOL, omdat je met klanten op locatie bent. Maar je moet ook bepaalde karaktereigenschappen meebrengen. Zo moet je stressbestendig zijn, want deze baan vraagt wel wat van je. En niet onbelangrijk: je moet wendbaar zijn. Van tevoren weet je meestal niet hoe een dag verloopt. Je moet makkelijk van het ene in het andere project kunnen duiken als dat nodig is.

 

Wat motiveert je in je dagelijkse werk? 

Blije klanten. Als ik op de juiste manier kan helpen, een project vlot verloopt, het contact soepel gaat en een klant blij is, ben ik logischerwijs ook blij. Ook het schakelen met collega’s vind ik leuk. Het is soms hectisch, maar als we samen weer een goed resultaat neerzetten, dan weet je waar je het voor doet. 

 

Wat vind je het leukst aan je werk? 

Dat geen werkdag en geen enkel project hetzelfde is. Hoe hectisch soms ook en hoe anders een dag ook verloopt dan je had verwacht, inventief als we zijn, zorgen we er altijd voor dat een klant tevreden is.

 

Hoe zou je je collega's omschrijven? 

Dat is eigenlijk onmogelijk. We zijn met zoveel collega’s en iedereen is zo verschillend. Daar kan ik geen labels op plakken. Maar dat is ook precies onze kracht. Doordat we zo verschillend zijn, vormen we samen een sterk team. Elke collega heeft zijn eigen topkwaliteiten, expertise en goede eigenschappen.  

 

Kun je ons een interessant feitje over jezelf vertellen dat niet op je LinkedIn-profiel staat? 

Ik vind mijn werk belangrijk, maar ik breng ook graag veel tijd door met mijn familie en vrienden. Leuke dingen doen samen, op pad gaan, dat vind ik belangrijk.