• Expert in modulaire ruimte
  • Meer dan 60 jaar ervaring
  • Snel en pragmatisch
  • Altijd een passende oplossing

Algeco helpt UNICEF met het bouwen van scholen in Ivoorkust

Door plastic te recyclen, waarmee bouwstenen worden gemaakt voor klaslokalen, ondersteunen wij de onderwijsprojecten van UNICEF.

Project Plastic Bricks in Ivoorkust

Externe video URL

Waarom steunt Algeco dit project?

De samenwerking met UNICEF is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Door ons met UNICEF te verbinden horen wij bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen onderwijs biedt. Als modulaire bouwer van o.a. onderwijsgebouwen vinden wij het belangrijk om ook in kansarme gebieden ons steentje hieraan bij te dragen. En als werkgever vinden wij de ontwikkeling van kinderen erg belangrijk. Het opgroeien in een omgeving waar je kansen krijgt, zal de wereld uiteindelijk alleen maar beter maken.

Door het steunen van het project ‘Plastic Bricks’ wordt niet alleen onderwijs in Ivoorkust gestimuleerd, maar wordt ook gewerkt aan een beter milieu. Door het recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. Op dit moment gaan er 1,6 miljoen kinderen in Ivoorkust niet naar school. Met onze bijdrage kunnen er weer heel veel kinderen naar school. En dat maakt ons trots.